به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ، بهای نفت خام در پایان معاملات سه شنبه تحت تاثیر تمایل بسیاری از کشورهای تولیدکننده نفت منطقه خلیج فارس و در رأس آنها عربستان سعودی برای کاهش تولید خود، افزایش یافت.
بازارنفت لندن
در بازار لندن، بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال (نفت پایه اروپا) برای تحویل در ماه ژوئیه با ۳۵ سنت (۱,۲ درصد) افزایش نسبت به پایان معاملات روز دوشنبه، به ۲۹ دلار و ۹۸ سنت رسید.
بازار نفت نیویورک
در بازار نیویورک (نایمکس) نیز بهای نفت سبک شیرین تگزاس (وست تگزاس اینترمدییت/نفت پایه آمریکا) نیز برای تحویل در ماه ژوئن با یک دلار و ۶۴ سنت (۶,۸ درصد) افزایش، ۲۵ دلار و ۷۸ سنت داد و ستد شد.
عربستان سعودی، کویت و امارات عربی متحده روز دوشنبه اعلام کردند که قصد دارند سطح تولید نفت خام خود را بیش از این کاهش دهند. تلاشی که کمی از فشار روی عرضه که همچنان با مازاد مواجه است و به طور غیرمستقیم از فشار روی ذخیره سازی که تقریبا نزدیک محدودیت خود است، میکاهد.
بیانیه وزارت انرژی عربستان سعودی
وزارت انرژی عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد با این کاهش روزانه یک میلیون بشکهای تولید نفت، تولید این کشور که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، به هفت و نیم میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
این کاهش، علاوه بر سهمیه کاهش سطح تولید نفت است که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکای اصلی آن اوایل ماه مه به منظور حمایت از بهای نفت، در مورد آن به توافق رسیدند.
اعلام آمادگی کویت و امارات برای کاهش تولید
کویت و امارات عربی متحده نیز روز دوشنبه به پیروی از عربستان سعودی، اعلام کردند تولید نفت روزانه خود را به ترتیب ۸۰ هزار و ۱۰۰ هزار بشکه دیگر کاهش خواهند داد.
استقبال ترامپ از اقدام کشورهای عربی حوزه خلیج فارس
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه از این تصمیمات و تاثیر آن بر بخش نفتی آمریکا استقبال کرد.
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «با کاهش سطح تولید عربستان سعودی، قیمت نفت افزایش مییابد. شرکتهای بزرگ ما که در زمینه انرژی فعالیت دارند، با میلیونها شغل، بار دیگر کار خود را به خوبی از سر خواهند گرفت.»
بیورنار تونهاگن، از مؤسسه «ریستاد انرژی» (Rystad Energy) گفت: «این کاهش مجدد سطح تولید شاخصی مثبت برای بازار است که با توجه به مازاد عرضهای که بازار با آن رو به رو است، اندکی به آن تسکین میدهد.»
فیونا سینکوتا از موسسه «سیتی ایندکس» (City Index) نیز گفت: «این بدان معناست که عربستان سعودی از ماه آوریل تولید نفت خود را حدود ۴۰ درصد کاهش داده است.»
این کارشناس افزود: «این تصمیم همچنین میتواند دیگر کشورهای اوپک را به رعایت سهمیه بندی کاهش سطح تولیدشان ترغیب کند.»
ادامه زیان اقتصادی شرکت آرامکو
در همین حال آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان سعودی، روز سه شنبه از کاهش ۲۵ درصدی سود خالص خود در سه ماهه نخست سال کنونی میلادی به دلیل سقوط بهای نفت خبر داد و اعلام کرد بحران شیوع ویروس کرونای جدید تقاضا و سود را در تمام طول سال کاهش میدهد.
آرامکو در سه ماهه نخست امسال سود خالص ۶۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی (۱۶ میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار) ثبت کرد که در همین دوره زمانی در سال گذشته این رقم ۲۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بود.